Blog3 redenen om video’s te gebruiken op uw website
14/2/22

3 redenen om video’s te gebruiken op uw website

Het is als kmo allesbehalve evident om cliënten naar uw website te leiden. De online concurrentie met andere ondernemingen, is bikkelhard. Daarom is het van groot belang om uw website interactief en innovatief te maken. Wanneer video’s plaatst op uw website, hebt u meteen een grote troef in handen.

In dit artikel vindt u drie belangrijke redenen waarom uw kantoorwebsite video’s nodig heeft.

Verleid Google

Op Google - en op andere zoekmachines - zorgen video's gemiddeld voor een aanzienlijk hoger ‘klikverkeer’ dat naar uw website leidt. Ze zijn bovendien in zoekresultaten visueel veel aantrekkelijker dan verwijzingen naar blogpagina's met tekst én ze staan hoger in de ranking. Video’s zijn inmiddels de geliefkoosde mediabron van de meerderheid van de internetgebruikers geworden en dat heeft ook Google goed begrepen. Wil je als onderneming opvallen in zoekmachines? Dan zijn video's the way to go.

Voeg video toe aan uw bestaande blogpagina

Wanneer u bijvoorbeeld een video-interview toevoegt aan uw bestaande blog, maakt u uw pagina meteen interactiever voor uw bezoekers. De combinatie van beide, zorgt ervoor dat uw lezer kan kiezen via welk medium hij of zij kennis opdoet. Dat voegt extra waarde toe. Daarnaast maakt video een tekst meteen een stuk persoonlijker. Dat creëert dan weer vertrouwen bij de kijker. Het engagement dat u daarmee opbouwt, zal ervoor zorgen dat iemand sneller geneigd zal zijn uw website nogmaals te bezoeken en uiteindelijk beroep zal doen op uw diensten.

Waarover moet ik spreken in mijn video’s?

 Advocaten en accountants kunnen in korte, hapklare video’s hun ervaring en expertise in hun vakdomein bespreken. U kan in een video bijvoorbeeld de laatste ontwikkelingen in specifieke wetgeving toelichten of u kan uitleggen met welke bijzonderheden een onderneming best rekening houdt bij het invullen van de aangifte vennootschapsbelasting.

Video is het medium bij uitstek waarin u kort en bondig kennis kan delen en vragen van ondernemingen kan beantwoorden. Op die manier etaleert u uw diensten en vakkennis en dat zet potentiële cliënten dan weer aan precies voor uw kantoor te kiezen. Bekijk het zo: de meeste consumenten gebruiken het internet om op zoek te gaan naar informatie of naar antwoorden op hun vragen. Wanneer uw via uw video's oplossingen aanreikt bij veelvoorkomende ondernemersissues, belanden ze via die zoekopdrachten sneller op uw website. Zo hebt u weer een potentiële cliënt meer aangetrokken.

Deel video op sociale media

U hebt al een video op uw kantoorwebsite geplaatst? Prima, maar wat doet u er dan mee? Deel zeker uw video ook verder op sociale media! Bewegende beelden scoren bijzonder goed op deze 'vluchtige' online kanalen. Zeker wanneer u de optie aanvinkt om video automatisch af te spelen op uw bedrijfspagina, stoppen sociale mediagebruikers graag met scrollen om naar uw expertise te kijken en te luisteren.

Grijp dat interactiemoment aan om ervoor te zorgen dat uw kantoor in het geheugen van de kijkers staat gegrift. Doe dat bijvoorbeeld via een herkenbare visuele merkidentiteit of simpelweg ... via steengoede videocontent waar uw kijker iets aan heeft. Wanneer hij of zij in de toekomst dan op zoek is naar iemand in uw vakgebied, zal die wellicht sneller terugdenken aan uw kantoor.

Is uw kantoor nog niet aanwezig op sociale media? Weet dan dat u een aanzienlijk deel van uw potentiële cliënten niet bereikt. Andere - meer interactieve - kantoren die bijvoorbeeld inzetten op video, zijn u op cruciale keuzemomenten een concurrentieel stapje voor. Maar geen nood, via slechts enkele kleine ingrepen, kan ook u uw opgebouwde kennis efficiënt laten renderen via video en trekt u binnenkort meer cliënten aan dan ooit.

Jubel Services helpt u bij uw videocommunicatie. Ontdek de mogelijkheden of maak een afspraak!